Hlavní obsah

Policie v Opavě zadržela při potyčkách 50 fotbalových chuligánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela při potyčkách u stadionu v Opavě 50 fotbalových fanoušků, zejména příznivců ostravského Baníku. Mezi zraněnými z celé akce jsou i policisté, řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Policejní zásah pokračuje i po skončení zápasu, protože ve městě vznikají další, byť drobnější konflikty.

Výtržnosti před fotbalovým zápasem Opava - OstravaVideo: Novinky

 
Článek

V době utkání létaly v okolí stadionu dělbuchy, na místě hlídali agresivní fanoušky i těžkooděnci. Policie vyslala do opavské akce přes 400 svých mužů a žen.

Poškozeno bylo několik policejních vozů. "V tuto chvíli upřesňujeme, zda jde v případě zadržených o přestupky, nebo o trestné činy, řekl Kužel.

Do Opavy dorazilo podle policie 1500 fanoušků ostravského klubu. Na stadion, na němž měli zakoupeno asi 340 míst, jich však vstoupilo jen kolem třiceti. Ostatní zůstali před stadionem, jehož bránu se v jednu chvíli snažili vylomit. Tomu zabránili těžkooděnci, kteří je od brány vytlačili, uvedl Kužel.

Foto: Novinky

Výtržnosti před fotbalovým zápasem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám