Hlavní obsah

Policie uzavřela případ podezřelého úmrtí na D1, metanol v něm roli nehrál

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalisté z Přerova dokončili v těchto dnech prověřování úmrtí 72letého muže, k němuž došlo loni 28. září na odpočívadle dálnice D1 u Kojetína. Existovalo podezření, že příčinou jeho smrti by mohl být metanol. To se nepotvrdilo. Právu to v úterý sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prověřování tohoto případu bylo ukončeno odložením věci. Důvodem je, že nedošlo ke spáchání a naplnění skutkové podstaty trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty,“ uvedla mluvčí. Příčinu úmrtí muže policie nesdělila.

Případ loni na podzim vzbudil pozornost zejména kvůli metanolové aféře, která vypukla v roce 2012. Po požití alkoholu s jedovatou metanolovou příměsí, který se dostal na trh, zemřelo tehdy několik desítek lidí, další přežili, ale mají vážné zdravotní potíže.

Kriminalisté podle Zajícové provedli v souvislosti s případem veškerá potřebná šetření. „Nezjistilo se přitom, že by poškozený požil závadovou látku, kterou někdo vyrobil a podal mu ji, a stala se tak bezprostřední příčinou jeho úmrtí,“ zdůraznila policejní mluvčí.

„Provedeným šetřením se nezjistilo, že by existoval zdroj závadové a zdraví škodlivé tekutiny obsahující toxické množství metanolu, které by mohlo ohrozit zdraví dalších osob,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám