Hlavní obsah

Policie uzavřela Karlovo náměstí v Praze. Ujíždějící řidič tam narazil do policejního zátarasu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Tři zraněné ve středu odvezla do nemocnice sanitka z Karlova náměstí v Praze po čelním nárazu ujíždějícího auta do policejního zátarasu. Dva ze zraněných jsou policisté, nejsou však v ohrožení života. Pronásledovaný šofér se po nárazu ještě pokusil utéci. Náměstí bylo na víc jak tři hodiny uzavřeno, provoz byl obnoven v 15:00.

Nabourané policejní vozidlo na Karlově náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Policisté si řidiče všimli v ulici 5. května. Zjistili, že auto, které projíždělo okolo, má kradenou SPZ, a proto se ho rozhodli zastavit. Řidič však nereagoval a začal ujíždět ulicemi Prahy až na Palackého náměstí, odtud pak směrem na Karlovo náměstí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policie postavila na Karlově náměstí zátaras

„Na Karlově náměstí řidič v plné rychlosti narazil čelně do policejního auta. Náraz služební auto odhodil asi o 40 metrů. Pětadvacetiletý mladík se ještě pokusil utéci, ale byl po chvíli zadržen,“ řekla Novinkám mluvčí policie Hana Jeřábková s tím, že muži zákona následně zjistili, že auto je kradené.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nabouraný policejní vůz na Karlově náměstí v Praze

Podle ní byl řidič v minulosti několikrát trestaný. Zda řídil pod vlivem drog nebo alkoholu, policisté zatím nevědí, protože byl převezen do nemocnice stejně jako dva policisté.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nabouraný policejní vůz na Karlově náměstí v Praze

„Všichni měli lehká až středně těžká zranění. Nikdo z nich není ohrožen na životě,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Zátaras policisté vytvořili již před nehodou 

„Ujíždějící řidič, který jel ve volkswagenu s registrační značkou Vysočiny, mě předjížděl ve Vyšehradské ulici. Ve chvíli, kdy jeli kolem mě, ho pronásledovalo jedno policejní auto. V křižovatce ulic Na Slupi a Vyšehradská se ho pokusila zablokovat tři policejní auta, ale on se jim vyhnul a pokračoval dál k Faustovu domu,“ řekl Novinkám svědek pronásledování.

Podle něj málem došlo k nehodě aut tvořících zátaras s pronásledujícím policejním autem, které se stačilo na poslední chvíli vyhnout. Podle jeho slov ujíždějící řidič nejel určitě 50 km/h, ale nebylo to ani příliš rychle.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Nehoda na Karlově náměstí

Na místě zasahovali také hasiči, kteří z auta vyprostili zraněné osoby. Dopravu v místě řídili policisté. Náměstí bylo pro auta zavřeno, odkloněny byly také tramvajové linky.

Reklama

Výběr článků

Načítám