Hlavní obsah

Policie ukončila vyšetřování více než miliardového úniku Likérky Drak

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Vyšetřování 1,25miliardového daňového úniku vzniklého výrobou a prodejem pančovaného alkoholu v Likérce Drak dokončili v minulých dnech kriminalisté. V kauze v současné době figuruje sedm obviněných.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Distributor lihovin Likérky Drak Robert Sedlařík u soudu

Článek

Mimo jiné jsou mezi nimi bílý kůň lihového bosse Radka Březiny a jednatel Likérky Drak v jedné osobě Pavel Čaniga, distributor lihovin likérky Robert Sedlařík, na kterého měl Březina napsanou distribuční společnost Verdana, a obchodník Dominik Nagy. Ten je jednatelem společnosti Nápoje Cyrano, která rovněž distribuovala nezdaněné výrobky nechvalně proslulé Likérky Drak. Kromě těchto jsou do aféry zapleteni i čtyři obvinění obchodní zástupci likérky.

„Hlavní pachatelé jsou ohroženi až třináctiletým nepodmíněným trestem za daňový podvod v organizované zločinecké skupině,“ přiblížil Právu státní zástupce Roman Kafka. Organizovaný zločinecký gang podle kriminalistů řídili známí lihoví bossové, bratři Radek a Tomáš Březinovi ze Zlína. Nyní se obvinění seznamují se spisem.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Jednatel Likérky Drak Pavel Čaniga u soudu

„Mohu potvrdit, že byly zamítnuty stížnosti těch obviněných, kteří dávali stížnost proti zahájení trestního stíhání. Vyšetřování bylo skončeno a očekávám, že v příštích dnech bude předložen vrchnímu státnímu zastupitelství spis s návrhem na podání obžaloby,“ sdělil Kafka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Likérka Drak

Obžaloba by poté měla zamířit ke Krajskému soudu ve Zlíně. Hlavní líčení by mohlo začít do dvou až tří měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám