Hlavní obsah

Policie ukončila nepovolenou technoparty na Kokořínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MĚLNÍK

Policie v sobotu ve 14:00 ukončila nepovolenou technoparty v Kokořínském dole. Akce, která začala v dopoledních hodinách, se účastnilo 150 až 200 lidí. Jeden z nich opilý najížděl autem na policistku, řekla mluvčí mělnické policie Radomila Felgrová.

Článek

"Policie na místě již zadržela dva pořadatele, kterým bude v nejbližší době sděleno obvinění z poškozování životního prostředí," uvedla mluvčí. Kromě pořadatelů a opilého řidiče, byli policií zadrženi ještě další dva lidé.

"Jeden mladík byl pod vlivem drog a druhý byl hledanou osobou. Tento mladík utekl z diagnostického ústavu a i u něj je podezření na užívání omamných látek," uvedla Felgrová. Kolem 15:00 zůstávalo na místě už asi jen 50 lidí. "Většinou jsou tu už jen proto, že nemohou řídit. Muzika už nehraje, policie situaci hlídá," řekla mluvčí.

Akce se konala v chráněné krajinné oblasti Kokořínsko a policie na ní přišla náhodou, při své běžné činnosti. Střety účastníků podobných akcí s policií nejsou zdaleka výjimečné. Razantní zásah policistů provázel zejména předloňskou technoparty CzechTek na Tachovsku. Poslední podobná akce, která se ale obešla bez incidentů, se konala minulý týden u Dobré Vody na Pelhřimovsku. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám