Hlavní obsah

Policie stíhá ženu za prodej potratové pilulky. Uživatelka málem vykrvácela

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté stíhají 34letou ženu ze středních Čech za to, že ilegálně prodala přes internet potratovou pilulku, jejíž uživatelka z Domažlicka málem vykrvácela. Jedná se o lék Mifegyne, který je pouze na lékařský předpis a jeho aplikace je možná pouze v lůžkovém nemocničním zařízení pod odborným dohledem lékaře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Obviněná žena po předchozí domluvě poslala poškozené poštou lék používaný k umělému přerušení těhotenství. Ta jej užila, což u ní vyvolalo silné krvácení, kvůli kterému se dostala do ohrožení života,“ uvedl domažlický policejní šéf Lubomír Martinec.

Podle něho žena za lék zaplatila tři tisíce korun. „Podezřelou jsme obvinili z trestného činu pomoc těhotné ženě k umělému přerušení těhotenství,“ doplnil Martinec. Za to jí v případě uznání viny hrozí až rok vězení.

Potratová pilulka pod označením RU-486 je v České republice registrovaná od loňského června. Vyvolává takzvaný chemický potrat, kdy embryo usmrtí a vypudí z těla ven. Může být použita jen mezi 5. až 9. týdnem těhotenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám