Hlavní obsah

Policie stíhá Baníkovce i za zápas ve Zlíně

Právo, mar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Fanoušci Baníků mají problémy s policií nejen kvůli zápasům v Opavě a v Praze. Vyšetřovatelé některé z nich stíhají i kvůli dubnovému zápasu ve Zlíně. Dosud v této souvislosti obvinili 13 mužů a chystají se stíhat dalšího. Mladistvý hoch z Ostravska byl dodatečně odhalen díky rozborům natočených videozáběrů a fotografií pořízených během zápasu.

Foto: Eva Stolařová

Petr Stolař a Vladimír Gončarov v hlavních rolích Hradozámecké noci na zámku Duchcov

Článek

"Věc postoupíme do místa jeho bydliště. Tam mu bude sděleno obvinění za trestné činy výtržnictví a poškozování cizí věci ve spolupachatelství. Společně s dalšími fanoušky zdemoloval na stadiónu oplocení, několik sedaček, reklamy a sítě za fotbalovými brankami," uvedla dnes mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

První zadrželi už při vystoupení z vlaku

Počet stíhaných se tak rozroste na čtrnáct. První čtyři byli obviněni ještě v den zápasu. Dva z nich byli zadrženi už po vystoupení z vlaku na nádraží ve Zlíně a obviněni z podpory a propagace fašismu, protože měli na oblečení fašistické nášivky. Jeden Baníkovec byl obviněn z poškozování cizí věci v souvislosti s rozbitím vstupních skleněných dveří na čerpací stanici při příjezdu do Zlína.

V druhé vlně, začátkem května, policisté obvinili z výtržnictví a poškozování cizí věci dalších devět lidí poté, co si prostudovali záznamy ze zápasu. Hrozí jim až dva roky vězení. Nejstaršímu stíhanému fanouškovi je 48 let. Mezi obviněnými je i jeden muž ze Zlína.

Fanoušci při zápase ve Zlíně způsobili na stadiónu škodu za 155 tisíc korun.

Zkrácené řízení nepoužili

Na rozdíl od nedávných výtržností v Opavě soudci nemohli případy ze Zlína dořešit ve zkráceném přípravném řízení kvůli složitějšímu a zdlouhavějšímu dokazování. Podle zjištění Práva jsou tak případy zatím většinou ještě v přípravném řízení na policii a jen několik jich už mají na stole státní zástupci, kteří připravují obžaloby. Zatím byla obžaloba podána jen jedna, a to na fanouška podezřelého z podpory a propagace fašismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám