Hlavní obsah

Policie stále vyšetřuje smrt lékaře Středy. Střelec měl zbraň nelegálně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie stále vyšetřuje březnovou střelbu ve škole na Kladensku, při níž zemřel známý lékař Leoš Středa (58). Zjistila, že jeho známý, který po střelbě spáchal sebevraždu, měl nelegálně drženou zbraň.

Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Zbraň byla zaslána na balistickou expertizu, jejíž výsledky policisté stále nemají. „Nicméně vědí, že muž, který měl ze zbraně střílet, nebyl držitelem zbrojního průkazu na žádnou ze skupin a rovněž ani žádnou zbraň nevlastnil. Tu si zapůjčil od svého známého, který je držitelem zbraně i zbrojního průkazu,“ řekla Novinkám mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Majitele zbraně nyní řeší odbor pro zbraně pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu o zbraních.

Podle Suchánkové by měly být motivem střelby osobní neshody mezi oběma muži.

Jedním z mrtvých ve škole na Kladensku je známý lékař Leoš Středa

Krimi

Ke dvěma mrtvým v bytě v budově Střední školy Euroinstitutu v Neprobylicích na Kladensku vyjela policie v březnu. Policisté tam nalezli těla mužů ve věku 58 a 75 let. Starší z mužů podle nich usmrtil mladšího a pak obrátit zbraň proti sobě.

Následně se ukázalo, že jde o lékaře Leoše Středu, kterého našly mrtvého jeho filipínské přítelkyně. Středa byl český lékař, dietolog a univerzitní pedagog. Byl autorem mnoha knih, propagoval zdravou výživu a dietologii. Vystupoval v televizi, rozhlase či tisku.

Foto: Wikipedia

Leoš Středa

Reklama

Výběr článků

Načítám