Hlavní obsah

Policie šetří případ kojence s neléčenými zlomeninami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská policie vyšetřuje případ, který jí v neděli nahlásili lékaři vinohradské nemocnice. Týká se mladé matky a jejího čtyřměsíčního chlapečka, u kterého po zběžné prohlídce zjistili, že má podlitiny a neošetřené zlomeniny staršího data. Policie proto prověřuje, zda kojenec nebyl týrán.

Foto: archiv VALACHY TOUR

Záběr ze startu loňského ročníku VALACHY DUATLONu.

Článek

"Skutečně jsme přijali kojence, kterého matka nejprve dopravila na dětskou kliniku. Po prvotním vyšetření lékaři přišli na to, že dítě mělo neošetřené vícečetné zlomeniny končetin," potvrdil dnes mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Leoš Kabát. Podle deníku Blesk jednadvacetiletá matka z Prahy 10 přišla kvůli tomu, že její dítě pět dní nic nejedlo a stále pláče.

"O léčbě rozhodne lékařské konzílium jiné nemocnice. Kojenec pak nejspíš bude hospitalizovaný opět u nás," dodal Kabát.

Chlapci nehrozí trvalé následky

Lékaři proto celou věc oznámili na policii, jak jim to ukládá zákon. Policie se ale nechce vyjadřovat. "Případem se zabýváme, ale informace nebudeme podávat," sdělila dnes policejní mluvčí Daniela Razímová.

Zdravotní stav kojence je vážný, musel se podrobit operaci. Podle lékařů má šanci na úplné vyléčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám