Hlavní obsah

Policie rozprášila gang zlodějů světlometů. Při krádežích demolovali předky aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Pět mužů a jedna žena jsou obviněni z organizovaných krádeží světlometů, kterých se dopouštěli na různých místech Moravskoslezského kraje. Do automobilů vnikali po poškození přední části karosérie a způsobili škodu za jeden a půl milionu korun.

Foto: Policie ČR

Krádeže světlometů se odehrávaly na různých místech v Moravskoslezském kraji

Článek

„Celkem jsme zadokumentovali 41 vozidel, ze kterých skupina světlomety odcizila,“ řekl v pondělí novinářům kriminalista Libor Šustek.

Zatímco škoda na odcizených věcech je vyčíslena na půl milionu korun, související škoda vzniklá poškozením aut je dvojnásobná.

Foto: Policie ČR

Auto poničené při krádeži světlometů

„Byl to smutný pohled“

„Byl to opravdu smutný pohled, když majitelé aut viděli, že nejenom přišli o světlomety, ale že došlo k dalšímu zásadnímu poškození vozidla,“ dodal Šustek.

Čtyři ze šesti pachatelů již byli dříve soudně trestáni, jeden z nich dokonce 22krát. Jeden z obviněných je překupníkem, který se specializuje na prodej náhradních dílů z druhé ruky. Ukradené věci nabízel ve své provozovně.

Krádeže se odehrávaly zejména na parkovištích, hlavně na Karvinsku, Frýdecko-Místecku, ale také na odstavném parkovišti u letiště v Mošnově na Novojičínsku. Obviněným zlodějům hrozí až pět let vězení, překupníkovi pak až šest let.

Foto: Policie ČR

Auta poničená při krádeži světlometů

Foto: Policie ČR

Auto poničené při krádeži světlometů

Špehují řidiče i stovky kilometrů, aby vykradli auto. Policie varuje před gangy cizinců

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám