Hlavní obsah

Policie rozprášila gang obchodníků s anabolickými steroidy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šest lidí obvinili policisté z Národní protidrogové centrály kvůli obchodu s anabolickými steroidy. Gang působil kromě České republiky také ve Španělsku, Německu, na Ukrajině nebo Kypru. Kriminalisté zajistili asi 100 tisíc tablet a 400 ampulí v hodnotě 1,3 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zakázané látky zabavené při akci RoidVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle policie obvinění konspirativně nakupovali zakázané látky na černém trhu, především v některých asijských zemích. Následně je pašovali do Evropské unie, kde je dále přebalovali a označovali padělanými etiketami. Poté je na základě objednávek z internetových obchodů dodávali síti zákazníků po celé Evropě.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila tisíce tablet

Na vyšetřování se podíleli také policisté z Královéhradeckého kraje, pracovníci Celního ředitelství Praha a německého celního pátracího úřadu. Všech šest obviněných je stíháno pro spáchání zvlášť závažného zločinu výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem. V případě prokázání viny jim hrozí až 12 let vězení.

Užívání může poškodit zdraví 

"Případ není v současné době ještě uzavřen. Vzhledem k rozsahu vyšetřování, které probíhá paralelně v Německu, nelze vyloučit, že dojde k zadržení a obvinění dalších pachatelů," uvedla mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila tisíce tablet

Zásah byl pokračováním akce Roid z roku 2012, při které policie zadržela osmičlennou skupinu. Podle vyšetřovatelů jde o jednu z dosud nejrozsáhlejších realizovaných operací takového zaměření.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila tisíce tablet

Zneužívání anabolických steroidů je riskantní a poškozuje zdraví. Policie navíc varuje, že zakoupené steroidy mohou obsahovat jinou účinnou látku, než jaká je deklarována na obalu, případně účinnou látku pravou, ale v jiných množstevních poměrech.

"Pro uživatele to může mít až fatální dopady na jeho zdraví," uvedla mluvčí. Výroba a obchod s neregistrovanými steroidy je v ČR trestným činem teprve od roku 2010, do té doby bylo trestné pouze jejich podávání mládeži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám