Hlavní obsah

Policie rekonstruovala vraždu nigerijského konzula

Novinky, Ivana Cihlářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na nigerijské ambasádě v Praze v úterý proběhla rekonstrukce tragédie, při které byl před měsícem zastřelen nigerijský konzul Michael Lekar Wayid a postřelen recepční ambasády. Hodinu trvající rekonstrukce měla objasnit, za jakých okolností byl zraněn právě recepční. Obviněného 72letého Jiřího Pasovského nahradil figurant.

Foto: HZS Praha - Radek Krahulík

Plameny byt zcela zničily.

Článek

Postřelený muž při dnešní rekonstrukci potvrdil, že ve chvíli, kdy otevřel dveře do místnosti, Pasovský stál a okamžitě na něho vystřelil. Druhou ránu pak na něho měl vypálit ve chvíli, kdy již z pokoje odcházel. Pasovský se při výslechu hájil tím, že během hádky s konzulem dostal epileptický záchvat a nic z toho, co se stalo, si nepamatuje.

"Rekonstrukce se prováděla proto, aby přítomní znalci z oboru soudního lékařství a balistiky mohli zhodnotit věrohodnost svědka a prověřit obhajobu obviněného," řekl zdroj dobře obeznámený s průběhem vyšetřování.

Vyšetřování skončí do dvou měsíců

Vzhledem k tomu, že v případu již byli vyslechnuti všichni svědci, čeká policie už jen na závěry balistických, chemických a biologických expertíz, a především na znalecké posudky z oboru psychologie a psychiatrie.Ty by měly zodpovědět nakolik byl Pasovský v době činu příčetný. Vyšetřování má skončit do dvou měsíců.

Pasovský prodělal ve vězení epileptický záchvat

Nabalzamované tělo zavražděného konzula bude ve čtvrtek odvezeno do Nigérie. Obviněný lékař je hospitalizovaný ve vězeňské nemocnici v pražském Pankráci. Původně měl být dnes přemístěn na normální celu, podle ředitele pankrácké věznice Jaroslava Grubera ale Pasovský prodělal v noci silný epileptický záchvat, a proto prozatím v nemocnici zůstává.

Související články

Nigerijského konzula zastřelil český důchodce

Střelbu na nigerijské ambasádě v Praze 6 - Střešovicích má podle policie na svědomí 72letý Čech z Mělnicka, který ve středu po 11. hodině zabil v kanceláři...

Policie varuje před nigerijskými dopisy

Policejní prezídium shodou okolností den před středeční střelbou na nigerijském velvyslanectví v Praze 6 varovalo před elektronickými i klasickými dopisy...

Výběr článků

Načítám