Hlavní obsah

Policie prověřuje domov pro seniory na Písecku, důchodci se museli přestěhovat

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Kriminalisté vyšetřují vedení domova pro seniory v Olešné na Písecku, odkud museli být na konci minulého roku vystěhováni klienti. Důvodem k přesunu seniorů byla údajně nedostatečná a neodpovídající péče. Policisté prověřují, zda v domově, který provozovala obecně prospěšná společnost, nedošlo k porušení zákona.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Provedli jsme domovní prohlídku a zajistili jsme materiály. Nyní budeme zjišťovat, zda při provozu domova nedošlo k nějakému trestnému činu,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

V domově, který podle Matznera fungoval na bázi nájemních vztahů mezi vlastníkem a klienty, policie zasáhla před Vánocemi za asistence pracovníků sociálního odboru jihočeského krajského úřadu. Hned na to museli senioři, kteří si v domově platili služby, zařízení opustit.

„Zaměstnanci Jihočeského kraje se postarali o umístění a péči klientů Domicilu Olešná v pobytových zařízeních na území Jihočeského kraje,“ konstatoval mluvčí Jihočeského kraje Radek Šíma. Víc nechtěl celou věc komentovat.

Vedení domova se k celé situaci zatím nevyjadřuje. Právo zkusilo kontaktovat obecně prospěšnou společnost, která Domicil provozuje, v pátek telefonicky, ale nikdo telefon nebral.

Reklama

Výběr článků

Načítám