Hlavní obsah

Policie polapila gang podezřelý z brutálních loupeží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté dopadli čtyřčlennou skupinu podezřelou z loupeží a vydírání, kterých se údajně dopouštěla velmi brutálním způsobem. Na policejních internetových stránkách o tom informoval mluvčí Tomáš Hulan. Tři muži a jedna žena už byli obviněni, pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim trest odnětí svobody až na deset let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Skupina, která byla zadržena na konci srpna, trestné činy údajně páchala v rozmezí několika měsíců. Podle policie se obvinění prvního skutku dopustili v polovině března, kdy si vytypovali ženu, které hrozili znásilněním, pokud jim nevydá 100 000 korun. "V tomto případě zůstalo pouze u výhrůžek, když pachatele od jejich počínání odradil náhodný svědek," uvedl Hulan.

V dalších třech případech skupina čelí podezření z loupeží, k nimž si její členové vybírali zaměstnance společností převážejících menší finanční částky do banky. Oběti prý několik dní sledovali a pak na ně zaútočili. Jeden z údajných útoků se odehrál 5. srpna v Praze 6, kde pachatelé zastavili auto pomocí betonového kvádru hozeného do předního okna, pak rozbili dalším kusem betonu boční okénko a na posádku vozu stříkli paralyzující sprej.

Kriminalisté čtveřici dopadli 26. srpna, na kdy údajně plánovala únos. "Jeho obětí se měl stát soukromý podnikatel, po jehož blízkých by pak únosci požadovali výkupné," informoval mluvčí.

Policejní komisař skupinu obvinil z trestných činů loupeže a vydírání, soud na obviněné uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám