Hlavní obsah

Policie pátrá po fence Scheile z Vysočiny. Hledá ji v souvislosti s případem zpronevěry

Velké Meziříčí

Hledá se fenka psího plemene americký stafordšírský teriér, slyší na jméno Scheila. S nezvyklým pátráním se obrátili na veřejnost kriminalisté z Vysočiny, kteří se zvíře snaží najít kvůli případu údajné zpronevěry. Zbytek příběhu ale halí mlha, policie totiž zatím podrobnosti nechce kvůli probíhajícímu prověřování sdělit.

Foto: Policie ČR

Fenka Scheila, kterou hledá policie v souvislosti s prověřováním podezření ze zpronevěry

Článek

O pátrání ve středu informovala mluvčí policie Dana Čírtková, jedná se podle ní o případ, který řeší její kolegové z Velkého Meziříčí na Žďársku.

„V souvislosti s prověřováním podezření ze zpronevěry pátrají po fence amerického stafordšírského teriéra jménem Scheila,“ uvedla mluvčí.

Zvířeti je 1,5 roku, má černo-bílou srst a číslo čipu: 941000025017947. „Případné informace o hledané fence můžete zavolat na linku 158 nebo přímo policistům na obvodní oddělení Velké Meziříčí – 974 282 721 nebo 974 282 727,“ dodala Čírtková.

Foto: Policie ČR

Fenka má číslo čipu 941000025017947

Opatrovník na Sokolovsku obíral svého svěřence, z peněz platil dluhy

Krimi

Bližší informace podle mluvčí zatím nelze sdělit, podrobnosti přislíbila zveřejnit po ukončení prověřování, případně až se Scheilu podaří najít.

Zpronevěra je v trestním zákoníku zařazená do oblasti zločinů proti majetku, známá je také jako defraudace. Podstatou zmíněného jednání je, že si pachatel přisvojí cizí věc, kterou mu někdo jiný svěřil, načež tím způsobí škodu.

Trestní zákoník počítá se sazbami odnětí svobody od šesti měsíců do deseti let podle závažnosti okolností a výše škody. Stejně jako u dalších paragrafů zákoníku rovněž u defraudace platí, že trestná je i její příprava.

Do kategorie trestných činů proti majetku spadá mimo jiné ještě krádež či neoprávněné užívání cizí věci, od nichž se zpronevěra odlišuje tím, že při ní majitel pachateli předmětnou věc výslovně svěřil, kdežto zloděj si věc přisvojí tím, že se jí zmocní.

Foto: Policie ČR

Informace o hledané fence lze sdělit na lince 158 nebo policistům z oddělení ve Velkém Meziříčí na číslech 974 282 721 a 974 282 727

Školní účetní půjde na čtyři roky za mříže. Zpronevěřené miliony poslala falešnému lékaři

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám