Hlavní obsah

Policie pátrá po bratrovi česko-běloruského aktivisty Poleščuka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie pátrá po šestadvacetiletém Alexeji Poleščukovi z Náchodska. Ve středu večer nebo ve čtvrtek ráno odešel ze svého bydliště ve Zdonově u Teplic nad Metují a od té doby o sobě nedal vědět. Podle policie existují vážné obavy o jeho zdraví či život. Jeho bratrem je Andrej Poleščuk, známý aktivista běloruského původu, který informuje od začátku války o dění na Ukrajině.

Foto: Twitter Andreje Poleščuka

pohřešovaný Alexej Poleščuk

Článek

„Pokud jste muže viděli, zavolejte na bezplatnou linku 158. Muž by měl mít delší tmavé vlasy a na sobě tmavě modrou bundu a světle modré teplákové kalhoty,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Pohřešovaný Poleščuk je vysoký 170 až 175 centimetrů, má českou státní příslušnost a vypadá na 25 až 27 let.

Policie v pátek dopoledne na svém Twitteru uvedla, že pátrání se účastní více než dvě desítky policistů, psovodi i policejní vrtulník. Hledají i na polském území.

Alexej je bratr známého aktivisty běloruského původu Andreje Poleščuka, který od začátku invaze pravidelně každý den na svém twitterovém účtu informoval o dění na Ukrajině. „Tohle ráno začíná jinak a blbě. Mám na vás obrovskou prosbu… Můj brácha je nezvěstný,“ napsal v pátek ráno na Twitter.

Dvě ženy v autě zabloudily. Našli je až za pět dnů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám