Hlavní obsah

Policie odhalila většinu z hazardujících řidičů, kteří hromadně couvali na D11

Právo,
Hradec Králové

Policii se podařilo identifikovat většinu z téměř třiceti řidičů, kteří v polovině srpna nebezpečně hazardovali na dálnici D11, když hromadně couvali odstavným pruhem k nejbližšímu sjezdu. Nechtěli totiž čekat v koloně. Nyní jim hrozí ve správním řízení pokuta pět až deset tisíc korun, zákaz řízení od šesti do dvanácti měsíců a přičtení sedmi trestných bodů.

Hromadné couvání na dálnici D11Video: Policie ČR

 
Článek

„Třiadvacet vozidel se podařilo identifikovat. První vozidlo jsme již oznámili na magistrátu města Hradec Králové,“ sdělil mluvčí policie Ondřej Moravčík s tím, že v dalších případech byli majitelé, respektive provozovatelé vozidla vyzváni, aby sdělili totožnost řidiče.

Vzhledem k tomu, že se provinilí řidiči nedopustili trestného činu, nýbrž přestupku, bude prohřešek řešit ve správním řízení magistrát Hradce Králové. „Mohu potvrdit, že jsme již první podklady od policie obdrželi,“ uvedl mluvčí úřadu Petr Vinklář.

Projednání nejdříve v září

„Pokud je případ dostatečně policií zdokumentován a důkazy jsou jasné, magistrát nevyžaduje osobní projednávání a rozhodne. Pokud však potenciální viník projeví zájem o osobní projednání, pak bude přizván,“ poznamenal Vinklář.

Úřad podle jeho slov vyřizuje zaslané podněty většinou obratem, v současné době však mohou potenciální viníci očekávat projednávání až zhruba na přelomu září a října. „Policie nám totiž zaslala další téměř čtyři desítky podnětů, spojené tentokrát s dopravními přestupky spáchanými účastníky festivalu Hip Hop Kemp,“ vysvětlil mluvčí. [celá zpráva]

K incidentu došlo 17. srpna v podvečer. U exitu 68 Chýšť ve směru na Prahu se kvůli zúžené silnici o pár kilometrů dál začala tvořit kolona. Některé řidiče v tu chvíli nenapadlo nic lepšího než se zařadit do odstavného pruhu a pomalu „na blikačky” couvat, což je natočeno na kamerovém záznamu. [celá zpráva]

Couvání, otáčení a jízda v protisměru na dálnici je přitom zákonem zakázáno. V tomto případě se naštěstí vše obešlo bez nehody či zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám