Hlavní obsah

Policie kontrolovala účastníky hiphopového festivalu, zadržela 600 gramů hašiše

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čeští policisté ve středu kontrolovali vozidla a zavazadla lidí, kteří přijížděli na hiphopový festival na letišti v Hradci Králové. V jednom autě našli 610 gramů hašiše. Policistům při pátrání pomáhali dva speciálně vycvičení psi. Kontrolám byli většinou podrobeni polští účastníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté prohledávají auta účastníků Hip Hop KempuVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

„Podařilo se zadržet pět osob podezřelých z několika trestných činů z kategorie toxi. Největším úspěchem byl nález více než 610 gramů hašiše. V desítkách miniaturních sáčků, důmyslně ukrytých v obalech od potravin, například chipsů, je měli ve svých batozích dva cizinci,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík. Nyní jim hrozí až desetileté vězení.

Policisté zabavili i některá vozidla, jejichž řidiči byli v orientační zkoušce pozitivní na drogy a neměli na zaplacení kauce. Mezi provinilci byl mimo jiné taxikář z příhraniční obce Kudowa Zdrój nebo řidič německého autobusu. Kontroly budou pokračovat až do konce akce a nedělního odjezdu účastníků domů.

Na Hip Hop Kempu se během tří dnů na šesti pódiích objeví stovky vystupujících mapujících světovou i tuzemskou hip hopovou scénu.

„Ze soupisky zahraničních jmen poutá nejvíce pozornosti GZA z ikonických Wu-Tan Clan nebo jeho krajan Hopsin, který se vrací na místo činu, kde ještě neřekl své poslední slovo. Halucinace, horor core, okultismus a dunící basy. smrtící koktejl letos publiku namíchají i Suicideboys a tanec se samotným ďáblem předvede Immortal Technique,“ uvedla mluvčí festivalu Kateřina Dědková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám