Hlavní obsah

Policie obvinila řidičku, která přejela muže a ujela. Myslela, že to byl balvan

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Obvinění z usmrcení z nedbalosti čelí 28letá řidička z Královéhradecka. Žena podle policie koncem loňského září přejela 54letého muže a ujela. Muž na následky zranění zemřel. Řidičce hrozí až šestiletý trest. Policii se žena sama přihlásila a řekla, že si myslela, že přejela balvan.

Foto: Novinky s použitím Mapy.cz

Nehoda se stala na místní komunikaci ve vsi Prasek.

Článek

Obvinění řidičky předcházelo více než půlroční vyšetřování podpořené řadou znaleckých posudků.

Tragédie se odehrála v obci Prasek u Nového Bydžova v noci 23. září loňského roku. Žena za volantem služebního vozu jela za vytrvalého mrholení z návštěvy skrz vylidněnou obec.

„Sdělila, že asi po sto metrech, co vyjela, ucítila pod levým předním kolem náraz. Auto se jenom zhouplo, žádná kontrolka se nerozsvítila. Nevěnovala tomu pozornost a pokračovala v jízdě v domnění, že přejela nějaký balvan,“ cituje z výpovědi řidičky policejní mluvčí Iva Kormošová.

Kolizi s údajně neznámým předmětem v cestě žena ohlásila policistům druhý den v podvečer, kdy o záhadné smrti už informovala média. „Vozidlo, kterým předchozího dne jela, bylo předáno k odborným expertizám,“ doplnila mluvčí.

Až tři roky vězení

Souvislosti s případem muže nalezeného před předchozí půlnocí náhodnou cyklistkou na silnici v Praseku otočily vyšetřování směrem k 28leté řidičce. Policie na základě několika znaleckých posudků bezpečně prokázala přítomnost ženou řízeného vozu v inkriminovaném čase na místě nehody.

Vůz podle znalců muže přejel. „Z posudků lze dovodit, že viníkem nehody je uvedená žena. Dalším důkazem přítomnosti uvedeného vozidla na místě v čase dopravní nehody byl výpis z elektronické knihy jízd. Policisté vyhodnotili i všechny kamerové záznamy,“ doplnila Kormošová. Muž měl podle důvěryhodných informací Práva v době smrtelného střetu v krvi alkohol a doposud není zcela jasné, za jakých okolností k nehodě došlo.

„Pokud soud uzná řidičku vinnou, může jí být udělen až tříletý trest. Případ je stále v šetření. Vyšetřovatel možná změní trestní kvalifikaci na trestný čin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což by mohla být žena potrestána až šestiletým vězením,“ přiblížila Kormošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám