Hlavní obsah

Policie obvinila podezřelého ze znásilnění dívky v Třinci

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl být obviněn z nedávného znásilnění teprve šestileté dívky v Třinci. Dívenka se měla při procházce v místním lesoparku oddělit od skupiny dětí. Informaci o obvinění v úterý zveřejnila Česká televize.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke znásilnění mělo dojít koncem září, zmizení holčičky nahlásili policistům její příbuzní. Po šestileté dívce pátraly desítky policistů a městských strážníků, prohledávaly nejen lesopark, ale i jeho okolí. Do pátrání se zapojili i psovodi a policejní vrtulník, který monitoroval oblast ze vzduchu. Nahou dívku nakonec objevil kolemjdoucí, po pár hodinách zadrželi policisté i podezřelého muže.

Právě ten má být ze znásilnění, za což mu hrozí až 12 let vězení, obviněn, soud poslal obviněného do vazby. Policie nechce případ komentovat, právo na podávání informací si totiž vyhradilo Krajské státní zastupitelství v Ostravě.

Šestiletá holčička nemusí být jedinou obětí podezřelého pedofila. Kriminalisté prověřují jeho spojení s dalšími případy. Například v srpnu lákal na nějaké zvíře dosud neznámý muž do třineckého lesoparku jednoho chlapce. Ten muži uvěřil, poté ale změnil názor a z lesoparku utekl. Chlapci se nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám