Hlavní obsah

Policie obvinila ostravského onkologa kvůli kšeftování s léky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Lékař jedné z ostravských nemocnic čelí obvinění ze zpronevěry. Podle policistů pacientům s rakovinou předepisoval drahé léky ve větším množství, než potřebovali, přičemž část pak s pomocí dalších lidí prodával. Škoda, kterou tím podle zjištění policie spolu s překupníky způsobil, přesahuje čtyři milióny korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí policie na tiskové konferenci. Obviněným lékařem je onkolog, který pracuje v jedné z ostravských nemocnic.

Lékař podle policie vykazoval potřebu velmi drahých léků pro své pacienty, ale velkou část preparátů si podle kriminalistů nechával pro sebe a pak je prodával prostřednictvím dalších lidí.

„Pro pacienty například objednal dvě balení, z nichž jedno pacientovi vydal a druhé zpeněžil,“ uvedl kriminalista Radim Wita.

Léky tak končily znovu v lékárnách. „Spolu s lékařem byly obviněny další dvě osoby,“ dodal Wita s tím, že jde o překupníky, kteří léky dodávali do prodejní sítě.

Počet obviněných ještě nemusí být konečný, vyšetřování případu ještě pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám