Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který vyhrožoval otrávením vody

Novinky, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský magistrát odvolal mimořádná bezpečnostní opatření, které zavedl minulé úterý kvůli anonymovi, jenž vyhrožoval, že v hlavním městě otráví pitnou vodu. Vyděrače už v pátek dopadla policie, umístila jej do vazby. "Jsme přesvědčeni, že jsme zadrželi pachatele," sdělila mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Foto: Karolína Josková
Článek

"Muž byl obviněn z šíření poplašné zprávy, ale hrozí mu i obvinění z vydírání," uvedla Miklíková. Podezřelý muž s policií nespolupracuje. Anonym v rukou psaném dopise vyhrožoval, že má k dispozici půl kilogramu kyanidu draselného a kilogram rtuti, a žádal větší finanční částku. Původní informace policie a magistrátu, že přesnou částku pisatel neuvedl, byla ale zřejmě součástí policejní taktiky a suma byla po celou dobu utajována. Podle informací Práva se jednalo o padesát miliónů korun.

"Já sice nejsem policista, ani policejní expert abych s jistotou řekl, že byl zadržen skutečně pravý pachatel, ale vše tomu nasvědčuje. Grafologické expertízy vyděračského dopisu podle odborníků souhlasí s písmem, kterým pětapadesátiletý muž píše," řekl v pondělí Právu primátor Pavel Bém.

"Jednalo se o nepříliš inteligentího muže, zaměstnaného v bezpečností agentuře. Rozhodně to nebyl typ sofistikovaného zločince. Bezpečností opatření jsme sice odvolali, ale v žádném případě to neznamená, že bychom nadále bedlivě nesledovali situaci v úpravnách vody," uvedl primátor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám