Hlavní obsah

Policie obvinila mladíka z vraždy ženy v Chotěboři, přiznal se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy mladé ženy v Chotěboři policie v pondělí obvinila pětadvacetiletého muže, kterého už v noci na sobotu zadržela a který se k činu o víkendu přiznal. Mladík je ve vazbě. Novináře o tom v pondělí informoval šéf vysočinské mordparty Pavel Kubiš.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Případ zalarmoval policisty v pátek kolem šesté hodiny ráno, kdy bylo v křoví poblíž jednoho z bytových domů na ulici Smetanova nalezeno tělo mladé ženy bez známek života.

Na první pohled přitom nebylo patrné cizí zavinění, na místo tak byl přivolán i soudní znalec. Na definitivní určení příčiny smrti však museli kriminalisté pár hodin počkat. Pitva potvrdila, že dosud neztotožněná žena, u níž se navíc zjistilo, že se teprve nedávno stala matkou, zemřela v důsledku udušení. O koho konkrétně jde, se podařilo policii zjistit týž večer na základě zveřejněných snímků.

„Potvrdilo se i to, že má několikaměsíční dítě. To však je v péči babičky,“ přiznal kriminalista, co týmu přineslo alespoň částečnou úlevu.

Policie zadržela muže kvůli vraždě ženy v Chotěboři

Krimi

V hledáčku přitom stále zůstávalo jméno 25letého muže bydlícího přímo v domě, před kterým byla mrtvá žena nalezena. V době, kdy policisté dotazovali jednotlivé partaje, nebyl doma; když se ho pak podařilo kontaktovat, řekl, že se se ženou setkal, že byla u něj v bytě, ale v noci odešla.

„Nám se to úplně nepozdávalo, ale jiný důkaz nebyl,“ uvedl kriminalista. Následovala tak další intenzivní práce, vytěžení spousty kamerových záznamů a desítek výpovědí, domovní prohlídka. Zlom přišel v sobotu večer – dosud netrestaný mladý muž se k činu doznal, v neděli to zopakoval i před obhájcem. K motivu zatím policie více říci nechtěla, aktuální kvalifikace trestného činu se sazbou od 10 do 18 let napovídá, že nešlo o předem připravený čin.

O 30leté ženě z Olomouckého kraje má policie zatím jen kusé informace. Vroubek z minulosti má za spíše bagatelní trestnou činnost, pohybovala se po území celého Česka a se svým vrahem se nejspíš neznala dlouho. Dítě, o které se stará babička, porodila před několika týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám