Hlavní obsah

Policie obvinila farmářku z podvodu. Hnojivo za miliony nezaplatila

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Více než dvoumilionovou škodu způsobila dodavateli hnojiv šestatřicetiletá farmářka ze Zlínska. Kvůli nesplacení dodávky tři sta tun hnojiv jí nyní hrozí až osmileté vězení. Uherskohradišťští kriminalisté ženu obvinili z podvodu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněná jako zástupkyně farmářské společnosti na Uherskohradišťsku v polovině roku 2018 objednala a následně podepsala kupní smlouvy se společností prodávající hnojiva na nákup tří set tun hnojiv za dva miliony dvě stě tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Žena slibovala čaje na hubnutí. Když lidé zaplatili, už se neozvala

Krimi

Peněz se však dodavatel od zemědělské společnosti dodnes nedočkal, i když objednané zboží dodal spolu s fakturami.

„Faktury měly být uhrazeny do poloviny roku 2019. Do současné doby však nebyly uhrazeny. Objednané hnojivo navíc žena předala jiným dvěma zemědělským společnostem jako kompenzaci nesplacených závazků,“ poznamenala mluvčí.

Soudní znalec se chytil do pasti. Za cinknutý posudek dostal trest

Krimi

Obviněná si tak podle kriminalistů už v době uzavírání smluv o koupi musela být vědoma, že nebude mít v podnikové kase peníze na to, aby faktury uhradila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám