Hlavní obsah

Policie objevila v Chodově obří pěstírnu marihuany

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce rostlin marihuany objevili ve středu navečer policisté v Chodově na Sokolovsku v jedné z budov v tamním areálu bývalých skladů. Podle množství nalezených rostlin se zřejmě jedná o největší pěstírnu konopí v Karlovarském kraji, která byla za poslední léta objevena. Police na místě zároveň zadržela dva Vietnamce.

Foto: Martin Polák, Právo

Policista prohlíží sazenice marihuany v pěstírně objevené v Chodově.

Článek

Sami kriminalisté byly tak velkým množstvím rostlin a semen překvapeni. „Rostlin je odhadem přes tři tisíce, asi v deseti bednách jsou pak další tisíce semen,“ uvedl na místě jeden z policistů.

Dokonale vybavená pěstírna byla ve dvou patrech bývalého skladu. Ve stovkách umělohmotných květináčů rostla marihuana po dvou a třech rostlinách.

:. Pěstírna byla v bývalém skladu na okraji Chodovafoto: Právo/Martin Polák

Rostliny měly veškerý komfort. Místnosti byly totiž vybaveny novými větráky, silným osvětlením a zavlažováním. Veškerá elektroinstalace nebyla zřejmě starší než jeden měsíc.

Policisté objevili pěstírnu poté, co se do vytipovaných objektů vydali společně s krajskými hasiči.

„Prohledali jsme tři budovy. V jedné z nich byla pěstírna, ve zbývajících dvou nic nebylo,“ řekla mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová.

Policisté na místě zadrželi dva Vietnamce, hrozí jim až deset let vězení. „Jeden z nich na místě přespával a staral se o rostliny,“ poznamenal mluvčí.

:. Zadržený Vietnamec před pěstírnou marihuany v Chodověfoto: Právo/Martin Polák

Za poslední týden už policisté v Karlovarském kraji odhalili druhou pěstírnu. Tu první našli v jednom z domů v Kladrubech u Teplé na Karlovarsku. Oproti té z Chodova však byla podstatně menší a kriminalisté tam našli přibližně 300 rostlin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám