Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat taxikáře, kterému ujelo auto a zabilo studentku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie navrhla obžalovat 74letého taxikáře, který si podle ní v lednu nezabezpečil auto. To se rozjelo a zabilo v Praze 23letou chodkyni.

Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Čtyřiasedmdesátiletý muž byl obviněn z usmrcení z nedbalosti. Zároveň padl i návrh na obžalobu. Obviněný se vzdálil od vozidla, aniž by provedl takové opatření, aby vozidlo neohrozilo bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Vozidlo se pak samovolně rozjelo,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Nehoda se stala na konci ledna v Myslbekově ulici v odpoledních hodinách. Muž zastavil na okraji vozovky v Bělohorské ulici auto, které se rozjelo a narazilo do tramvaje. Následně bylo nárazem odraženo do Myslbekovy ulice, kde najelo na chodník a narazilo do mladé studentky, která šla po přechodu pro chodce.

Záchranáři ženu resuscitovali, ale i přes rychlou pomoc nakonec podlehla těžkým zraněním. Muži hrozí až šest let ve vězení.

Návrh na obžalobu má nyní na stole Obvodní státní zastupitelství v Praze 6.

Taxi bez řidiče srazilo v Praze chodkyni. Mladá žena zemřela

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám