Hlavní obsah

Policie našla náklaďák, kvůli jehož krádeži byl zlynčován a ubit muž

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko
Aktualizováno

Blanenští policisté potvrdili, že byla nalezena avie, která hraje důležitou roli při vyšetřování vraždy 33letého Josefa Elsingera z Hutí u Svojanova na Svitavsku. Ten byl ubit k smrti skupinou samozvaných mstitelů pro podezření, že ukradl právě tuto avii spolu s návěsem, na kterém byl malý bagr.

Článek

„Ohořelou avii našel v lese už před týdnem houbař,“ řekl Právu policista, který je s případem obeznámen. „Dnes jsme schopni s určitostí říct, že se jedná o avii, kterou někdo 26. září odcizil v obci Bělá nad Svitavou. Nedaleko místa nálezu byly policií zajištěny i části registrační značky. Patřily právě odcizené avii,“ potvrdila v úterý Právu svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Policie ale zatím marně pátrá po podvalníku a malém bagru. Pětici mužů, kteří chtěli z Elsingera dostat násilím informaci o tom, kde ukradený bagr je a mučením mu způsobili udušení vlastní krví a zvratky, policie vyšetřuje na svobodě.

Dva údajně nejaktivnější a nejbrutálnější, z nichž jeden byl policista z Březové nad Svitavou, jsou ve vyšetřovací vazbě. Policista byl propuštěn ze služebního poměru bez jakýchkoliv nároků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám