Hlavní obsah

Policie našla i druhého muže podezřelého z napadení policisty na demonstraci v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie našla i druhého muže, který čelí podezření, že s vlajkou v ruce napadl policisty po březnové protivládní demonstraci v Praze na Václavském náměstí. První z hledaných se již dříve sám přihlásil, jeho případ ale později policie odložila, protože se po jeho výslechu ukázalo, že nespáchal trestný čin.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstrace na Václavském náměstí

Článek

„Totožnost druhého muže již taky známe. Děkujeme všem za pomoc při pátrání. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,“ uvedla v neděli na webu mluvčí policie Violeta Siřišťová. Zda se muž přihlásil policii sám, mluvčí neupřesnila.

Policie původně hledala dva muže, které zachytily bezpečnostní kamery, oba měli na akci vlajky. Jeden z nich se krátce po zveřejnění pátrání v květnu v médiích sám přihlásil policii, druhý nebyl dosud k nalezení.

Kriminalisté případ prvního muže nakonec odložili, protože po jeho výslechu a následném vyhodnocení případu dospěli k závěru, že nedošlo k trestnému činu.

Další demonstrant nesmí do Prahy. Soud potrestal muže, který poškodil vůz s ukrajinskou SPZ

Krimi

Na Václavském náměstí se při zmiňované protivládní demonstraci proti sobě postavily dva tábory - lidé před Národním muzeem podporovali Ukrajinu, která se brání agresivnímu Rusku, lidé protestující proti vládě pak byli na náměstí, část z nich také hájila kroky Ruska.

Rozdmýchané emoce vedly část demonstrujících ke snaze dostat se do budovy Národního muzea, odkud chtěli z fasády odstranit vyvěšenou ukrajinskou vlajku. Na místě zasahovali těžkooděnci a plné ruce práce měl antikonfliktní tým.

Vlajkonoš neútočil, odložila policie případ u Národního muzea. Druhého muže stále hledá

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám