Hlavní obsah

Vlajkonoš neútočil, odložila policie případ u Národního muzea. Druhého muže stále hledá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie odložila případ, ve kterém prověřovala muže podezřelého z útoku na policisty zasahující při incidentu u Národního muzea po protivládní demonstraci v březnu. Po vyhodnocení mužova výslechu a dalších důkazů se ukázalo, že se trestného činu nedopustil. Kvůli stejnému podezření policie stále hledá dalšího muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery.

Demonstranti se pokusili v březnu vniknout do Národního muzea, žádali sundání vlajky UkrajinyVideo: Pavel Jaňurek, Stanislava Benešová, Novinky

 
Článek

O vývoji v případu ve středu informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„Po výslechu muže a následném vyhodnocení případu dospěli kriminalisté k závěru, že nedošlo k naplnění znaků trestného činu,“ uvedla mluvčí. Podrobnosti o poznatcích a o tom, co vedlo k odložení případu, policie neupřesnila.

Původně policisté hledali dva muže, které zachytily bezpečnostní kamery, oba měli na akci vlajky.

Zmíněný muž se krátce po zveřejnění pátrání v médiích sám přihlásil policii, druhý stále není k nalezení.

„Pokud ho poznáváte, prosím, ozvěte se na linku 158,“ dodala mluvčí.

Na Václavském náměstí se při zmiňované protivládní demonstraci proti sobě postavily dva tábory - lidé před Národním muzeem podporovali Ukrajinu, která se brání agresivnímu Rusku, lidé protestující proti vládě pak byli na náměstí, část z nich také hájila kroky Ruska.

Rozdmýchané emoce vedly část demonstrujících ke snaze dostat se do budovy Národního muzea, odkud chtěli z fasády odstranit vyvěšenou ukrajinskou vlajku. Na místě zasahovali těžkooděnci a plné ruce práce měl antikonfliktní tým.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstranti se pokusili vniknout do Národního muzea, žádají sundání vlajky Ukrajiny

Aktivista, který vyzýval ke stržení ukrajinské vlajky z muzea, dostal podmínku a nesmí do Prahy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám