Hlavní obsah

Policie na severní Moravě rozbila gang obchodníků s pervitinem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Čtyřčlennou skupinu velkovýrobců a distributorů pervitinu zadrželi severomoravští kriminalisté. Tři muži a jedna žena, kteří pervitin vařili v pronajatém objektu na Opavsku, operovali nejenom v Ostravě, ale vyjížděli také do dalších čtyř okresů Moravskoslezského kraje.

Článek

Mezi jejich klienty patřilo několik desítek narkomanů. Zatímco tři muži skončili ve vazbě, žena je vyšetřovaná na svobodě. O případu informovala mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Kriminalisté zatím mají zadokumentovanou několikaměsíční činnost všech obviněných. Každý z nich měl ve skupině jasnou roli. Zatímco drogy vařil jedenačtyřicetiletý muž, objekt na Opavsku pro výrobu pervitinu zajistil další obviněný ve věku 34 let. „Samozřejmě byl srozuměn, za jakým účelem se budou osoby v objektu zdržovat. Jako protihodnotu za zpřístupnění obdržel předem dohodnuté množství vyrobené drogy,“ řekla Štětínská.

Sedmadvacetiletá žena pak za odměnu zajišťovala automobil za účelem cest za nákupy surovin. Pervitin totiž skupina vyráběla z léků, které nejsou v Česku volně dostupné, a proto pro ně museli jezdit do Polska.

„Co se týká role posledního obviněného, čtyřiadvacetiletý muž prodával na různých místech drogu, kterou vyrobil nejstarší člen skupiny,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté teprve zjišťují, jaké množství pervitinu stihla skupina do svého odhalení vyrobit a prodat. „Každopádně z vyšetřování vyplynulo, že skupina měla zavedenou klientelu v řádech desítek osob. Někteří obvinění s policisty spolupracují a k trestné činnosti se doznávají,“ dodala mluvčí s tím, že všichni jsou obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných látek.

Reklama

Výběr článků

Načítám