Hlavní obsah

Policie má vraha, jenž měl zabít důchodce a zapálit ho

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po pěti měsících dopadli západočeští kriminalisté muže, kterého podezřívají z vraždy 59letého důchodce Rudolfa Harvalíka z Koutu na Šumavě. Padesátiletý muž z Domažlicka měl Harvalíka zabít a pak ho zapálit, aby ztížil identifikaci oběti.

Foto: Irena Černocká

BforB v Expozici času

Článek

"Podezřelý byl zadržen a umístěn v policejní cele v Plzni. Hrozí mu obvinění z trestného činu vraždy," upřesnil zdroj obeznámený s případem s tím, že další podrobnosti policie zveřejní odpoledne.

Vraždil z hamižnosti

Podle neoficiální verze vrah zabíjel pro peníze. "Obviněný muž je známý kriminálník. Na svobodě pobývá  dokonce na podmínku," řekl zdroj. Podle lidí, kteří Harvalíka znali, měl důchodce našetřenou slušnou sumičku peněz.

Jméno oběti prozradily hodinky

Zavražděného Harvalíka nalezli koncem dubna dva dělníci na lesní cestě mezi obcemi Kladruby a Skopce na Tachovsku. Mrtvola byla zabalená v hadrech a  tělo na několika místech spálené. Že jde o pohřešovaného důchodce, kriminalisté zjistili později.

Nejprve je na stopu přivedly hodinky, které měl mrtvý na rukou a u nichž svědci poznali, že patřily Harvalíkovi. Stoprocentní jistotu v identifikaci potvrdil rozbor vzorků DNA.

Zadrženého pachatele může soud poslat až na 15 let do vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Ohořelá mrtvola ležela na lesní cestě

Ohořelé lidské torzo nalezli ve středu dělníci na lesní cestě mezi obcemi Kladruby a Skopce na Tachovsku. Podle kriminalistů se jedná pravděpodobně o muže,...

Výběr článků

Načítám