Hlavní obsah

Policie kvůli kauze České pošty zasahovala i v Babišově Agroteku

Právo, Novinky, ok, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v úterý v kauze zakázek České pošty zasahovala také ve společnosti Agrotec v Hustopečích, která patří Agrofertu ministra financí Andreje Babiše. Kriminalisté vyslýchají dva její zaměstnance. Novinky o tom informoval mluvčí společnosti Karel Hanzelka.

Foto: Novinky

Policie zasahovala v úterý také u budovy pošty v Praze.

Článek

„Policie v areálu společnosti provedla prohlídku kancelářských prostor a zajistila blíže nespecifikovanou dokumentaci. Současně jsou vyslýcháni dva zaměstnanci společnosti,“ uvedl Hanzelka.

Podle informací serveru Echo24 Agrotec dodával poště auta na stlačený zemní plyn a dva zaměstnanci Agroteku jsou již obviněni.

Informaci o obvinění dvou zaměstnanců společnosti Agrotec státní zástupce Zdeněk Matula odmítl potvrdit. Vyjádření Agrofertu nechtěl nijak komentovat, pouze odkázal na v úterý zveřejněnou tiskovou zprávu.

Z jeho slov ve spojení se sdělením Hanzelky o vyslýchání dvou zaměstnanců Agroteku však nepřímo vyplynulo, že si obvinění zřejmě skutečně vyslechli.

Podle Hanzelky si vedení společnosti není vědomo žádného pochybení ani nezákonné činnosti. Společnosti Agrotec se zabývá dovozem zemědělské, stavební a dopravní techniky. Agroteku do začátku dubna šéfoval předseda poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Agroteku šéfoval poslanec ANO 

Ve středu odpoledne státní zástupce Právu sdělil, že podal k Okresnímu soudu Plzeň - sever návrhy na vzetí do vazby dvou ze šesti nových obviněných. Podle Matuly jde o zástupce zadavatele, tedy České pošty.

Až soud návrhy obdrží, bude mít 24 hodin na rozhodnutí. Matula se podle svých slov obává, že by zmínění dva obvinění mohli pokračovat v trestné činnosti, u jednoho z nich pak i toho, že by mohl ovlivňovat svědky nebo mařit vyšetřování.

Policie u budovy České poštyVideo: Novinky

Policisté v úterý zasahovali také v centrálách České pošty v Praze. Rozšířili trestní stíhání u pěti již obviněných osob. Navíc nově obvinili pro stejnou trestnou činnost zástupce pošty a dva pracovníky stavebních společností.

Obvinění podle policie jednali jako organizovaná skupina, která manipulovala s veřejnými zakázkami na stavební práce. [celá zpráva]

Stíháni jsou rovněž tři lidé kvůli autoprovozu pošty. Celkem je v kauze už stíháno 15 fyzických osob a čtyři právnické osoby.

Reklama

Související témata:

Související články

V centrále České pošty zasahuje policie

Protimafiánský útvar policie od úterního rána zasahuje v budovách České pošty v Praze. Pošta zatím netuší, pro co si policisté přišli. Policie rozšířila...

Výběr článků

Načítám