Hlavní obsah

Policie honila kvůli přestupku auto, našla lup za půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pronásledovali v sobotu auto kvůli přestupku a ve voze našli kradené věci za půl miliónu korun. V autě jel třicetiletý muž s bohatým trestním rejstříkem a pětadvacetiletá žena se zákazem řízení kvůli drogám. V neděli o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Dopadení se přiznali k vyloupení několika domů a aut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice v osobním autě v sobotu v podvečer nerespektovala dopravní značku, a pak se snažila ujet policistům. Podezřelý vůz dojel do ulice K Hádku v pražské Dubči a dvojice prchala dál po svých. "Dali se na útěk se slovy 'Zdrhej, už slyším houkačky!', což bylo podezřelé jednomu ze starousedlíků. Proto informoval prostřednictvím tísňové linky policisty," uvedl Hulan.

Policejní hlídky pak našly podezřelou dvojici u blízkého obchodu. "Policisté u nich zajistili luxusní telefon," popisoval situaci mluvčí. Telefon byl ukraden z domu v Senohrabech u Prahy a majitel mobilu policii řekl, že postrádá ještě čtvery luxusní hodinky za statisíce korun. Dvoje z kradených hodinek měla dopadená dvojice přímo na rukou a zbytek uloupených věcí našli policisté v autě.

V Říčanech vyloupili dům

Vyšetřování případu převzali středočeští kriminalisté. "Ještě před předáním středočeským kolegům se dvojice doznala k nedávné krádeži vloupáním do domu v Říčanech a k vykradení několika zaparkovaných vozidel v hlavním městě," oznámil Hulan.

Podezřelý muž má podle něj pestrý trestní rejstřík, ve kterém převažují majetkové delikty. Navíc byl několikrát přistižen při řízení pod vlivem pervitinu. "Stejně je na tom i mužova souputnice, která má vysloven dlouhodobý zákaz řízení motorových vozidel, taktéž pro jízdu pod vlivem drog," doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám