Hlavní obsah

Policie hlídá šéfa chebských celníků i tlumočníka z Dragounu

Novinky, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Policejní ochranu má po několika raziích celníků a policistů v chebské tržnici Dragoun ředitel celního úřadu v Chebu Roman Šťovíček. Pod ochranou policie je také vietnamský tlumočník z Dragouna Luu Than Ha.

Foto: archiv Miss Junior

Denisa Grossmannová je finalistkou kraje Praha. Na fotografii s ředitelkou soutěží Miss Junior Kateřinou Hamrovou (vpravo).

Článek

"V průběhu akce v chebské tržnici dostalo vedení Celního ředitelství Plzeň informace, že řediteli Šťovíčkovi hrozí nebezpečí. Na základě toho požádal Roman Šťovíček o policejní ochranu, která byla na nezbytně nutnou dobu poskytnuta," řekla mluvčí plzeňské celní správy Jitka Blahutová. S ohledem na Šťovíčkovu bezpečnost ale nemohla zveřejnit, z jakých zdrojů informace jsou, ani jak intenzivní ochranu Štovíček má. On sám se ze stejných důvodů nechtěl k důvodům vyjadřovat.

"O tom nesmím mluvit," uvedl jen. Ochrana šéfa celníků zřejmě souvisí se stupňujícím tlakem celních orgánů na trhovce v posledním roce. "Za rok, co pan Šťovíček v Chebu řídí celní úřad, došlo ke zlepšení spolupráce s policií a probíhá více kontrol na tržnicích," uvedla Blahutová. Poslední, velmi úspěšnou akcí byla čtyřdenní razie na tržnici Dragoun, kde se podařilo zabavit zboží za 220 miliónů i odhalit dílny na výrobu falzifikátů oděvů, CD disků i cigaret.

Pod policejní ochranou musí být i tlumočník z Dragounu Luu Than Ha. "O ochranu nás požádaly speciální policejní složky, které bojují proti organizovanému zločinu," potvrdil náměstek chebského ředitele policie Josef Brož. Luu Than Ha je jedním z vietnamských trhovců, kteří nepodlehli tlaku konkurenční tržnice na Svatém Kříži a chtějí zůstat na Dragounu. Za ostatní prodejce přitom požadoval, aby vietnamští bossové, kteří ovládají chebské tržnice, vrátili malým prodejcům zálohy na nájem, které už zaplatili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám