Hlavní obsah

Policie hledá svědky vraždy v Prostějově. Zveřejnila kamerové záběry

Novinky, jdu

Policisté vyšetřují vraždu 55letého muže z Blanenska, jehož tělo bylo koncem června nalezeno na staveništi v Prostějově. Ze záběrů kamery umístěné poblíž místa činu vyplývá, že přibližné v době události v okolí procházeli dva lidé. Policie ve středu požádala veřejnost o pomoc při zjištění jejich totožnosti s tím, že se může jednat o důležité svědky.

Policie hledá svědky vraždy 55letého muže z Blanenska nalezeného na staveništi v ProstějověVideo: Policie ČR

 
Článek

Tělo 55letého muže z Blanenska bylo nalezeno v sobotu 30. června na staveništi v ulici Předina v Prostějově. Následná nařízená pitva prokázala, že muž zemřel násilnou smrtí. „Z dosud provedeného šetření vyplývá, že muž zemřel v noci na sobotu 30. června,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté ve středu zveřejnili záběry z průmyslové kamery instalované nedaleko místa, kde mělo k vraždě dojít, na nichž jsou zachyceni žena a muž vedoucí jízdní kolo přibližné v době, kdy mělo dojít k vraždě.

„Pro kriminalisty by tak mohli být důležitými svědky, kteří by výrazně mohli pomoci řádnému objasnění celého případu. Jakékoli informace k totožnosti muže či ženy z videozáznamu přijme kterákoli policejní služebna nebo linka 158,“ vyzvala veřejnost Šafářová.

Policie čin v současnosti vyšetřuje jako vraždu, za kterou může jít pachatel na 10 až 18 let do vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám