Hlavní obsah

Policie hledá podezřelého z pokusu o znásilnění u pražské nemocnice

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují případ sexuálního napadení ženy u nemocnice v Motole. Neznámý pachatel podle vyšetřovatelů oběť strhl na zem a pokusil se ji znásilnit. Na kamerových záznamech našli podezřelého muže a rovněž ženu, která ho doprovázela, po obou se pátrá.

Policie vyšetřuje pokus o znásilněníVideo: Policie ČR

 
Článek

Sedmadvacetiletá žena se stala obětí napadení minulý týden ve čtvrtek krátce před půlnocí u křižovatky ulic Kuklova a Bucharova, nedaleko je autobusová zastávka Motol. Po podezřelém kriminalisté od té doby marně pátrají.

„Neznámý pachatel nečekaně přistoupil k poškozené směřující na tramvaj a beze slov jí přiložil na ústa svou levou ruku. Pravou ji chytil kolem pasu a strhl stranou do přilehlého travnatého pásu, až oba spadli na zem. Následně ženu začal osahávat a chtěl ji znásilnit,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Jan Rybanský.

„V tu chvíli se poškozená začala ještě více bránit, křičela a nadávala. Po několika nezdařilých pokusech se jí podařilo útočníka odkopnout. Ten tak opustil od svého záměru a dal se na útěk,“ upřesnil mluvčí.

Kriminalisté při vyšetřování našli na záběrech z bezpečnostních kamer z doby před trestným činem podezřelého muže. Na záběrech je rovněž vidět neznámá žena v červených krátkých kalhotách a černém tričku, která muže doprovází.

„Proto pátráme nejen po něm, ale také po této ženě, neboť je pravděpodobné, že by mohla znát mužovu totožnost a svým svědectvím dopomoci k objasnění případu. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158,“ obrací se Rybanský s prosbou na veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám