Hlavní obsah

Policie hledá dvojici podezřelou z krádeží v restauracích a barech

Policie pátrá po dvojici mužů, které podezírá, že objíždějí Českou republiku a kradou. Kriminalisté prý vědí nejméně o čtyřech trestných činech. Ve většině případů muži odlákali obsluhu baru nebo restaurace a odcizili kasírtašku.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice hledaná policiíVideo: Policie ČR

 
Článek

Na případu pracují pražští kriminalisté, kteří se začátkem března dozvěděli o krádeži mobilního telefonu v bance v Dejvické ulici. Jeden z mužů ho v nestřeženém okamžiku vzal z obslužného pultu. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun.

Dalším vyšetřováním vyplynulo, že ve stejný den muži kradli v Říčanech u Brna a v Kojetíně na Přerovsku.

„V obou případech si vyhlídli restaurační zařízení, kde byla pouze jedna osoba jako obsluha. Pod záminkou koupě láhve alkoholu odpoutali pozornost servírky a v nestřeženém okamžiku odcizili kasírtašku i s celou tržbou,“ uvedla v pátek mluvčí policie Eva Řádková.

Foto: Policie ČR

Dvojice, po které policisté pátrají.

To však nebyly jediné případy. V únoru podle policie stejným způsobem obrali obsluhu restaurace v Náchodě. Škoda byla tenkrát 80 tisíc korun.

„Je však velice pravděpodobné, že tato dvojice zlodějíčků nekradla pouze ve výše uvedených případech, ale mohou toho mít na svědomí podstatně více,“ konstatovala Řádková s tím, že zloději hovoří anglicky a francouzsky.

V případě prokázání viny hrozí zlodějům až dva roky vězení.

„Policisté se po vyčerpání všech možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Tímto žádáme kohokoli, kdo na fotografiích pozná podezřelé, aby se policistům ozval na linku 158,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám