Hlavní obsah

Policie hledá chuligány, kteří na stadionu v Edenu házeli pyrotechniku

Praha

Pražská policie pátrá po deseti slávistických fanoušcích, kteří minulou neděli při fotbalovém zápase házeli pyrotechniku do míst, kde byly rodiny s dětmi. V sektoru vznikla panika, když lidé chtěli utéct. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Fotbaloví chuligáni zapálili na zápasu pyrotechnikuVideo: Policie ČR

 
Článek

Fotbalový zápas 3. ligového kole mezi Slavii a Olomoucím se odehrál na stadionu v Edenu. Podle policie 10 mužů na tribuně jih v sektoru domácích házelo pyrotechniku do sektoru hostů.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z házení pyrotechniky.

„Svým jednání ohrozili všechny osoby nacházející se v tomto sektoru i ve svém vlastním, mezi nimiž byli i rodiče s malými dětmi. V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z házení pyrotechniky.

Jak dále uvedla, bylo štěstí, že sektor nebyl plně obsazen, a proto mohli diváci rychle utéct. Policisté nyní pátrají po totožnosti mužů na fotografiích, kteří jsou z házení podezřelí. Informace přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z házení pyrotechniky.

Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví se sazbou až dva roky vězení.

Po incidentu potrestala disciplinární komise Slavii zápasem s Libercem bez diváků. S uzavřením Edenu nesouhlasil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Výběr článků

Načítám