Hlavní obsah

Policie: falešných vstupenek bude stále víc

Právo, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Počet falešných vstupenek na hokejové mistrovství se bude neustále zvyšovat. Ve čtvrtek to řekl Právu policista, který se tímto problémem zabývá. "S tím, jak poroste hlad po lístcích na kvalitní vyprodaná utkání, budou samozřejmě podvodníci nabízet stále větší množství předražených, ale i falešných lístků," řekl Právu pražský kriminalista.

Foto: Jana Kočová

Nové Strašecí náměstí

Článek

"A vůbec se to netýká jen prodeje před Sazka Arenou a nabídky na internetu, podvodníci zamíří do pražských hospod a barů, kde si jich v podstatě nebude nikdo všímat. Podvedení, kteří zaplatí za bezcenný kus papíru tisíce korun, zjistí svůj omyl až při kontrole v Sazka Areně," dodal.

Pravost lístků, zda jsou opravdu z terminálů Sazky, nelze podle něj zjistit bez ultrafialové lampy nebo ověření kódového čísla. Situace zatím však není kritická. "Objevili jsme při kontrolách asi jen třicet falešných vstupenek," řekl včera Právu tiskový mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

"Vstupenky z terminálů Sazky nemohou být falešné. Na tom trváme. Napodobit se sice dají, ale mají ochranné prvky, které čtecí zařízení při vstupu do haly okamžitě odhalí. Jediné, co mohu fanouškům poradit, je, aby nekupovali lístky od překupníků," sdělil Zikmund.

Policie o prý o gangech neví

Také policisté trvají na tom, že falešných vstupenek zatím zadrželi asi třicet. "Netuším, kde vznikla fáma o tom, že lotyšští fandové měli na sobotní zápas s Českem asi sto padesát falešných vstupenek. V podstatě všichni lidé, kteří nebyli s padělanou vstupenkou vpuštěni do hlediště, přišli na policii," řekla Daniela Razímová z tiskového oddělení pražské policie.

"Případem zajištěných falešných vstupenek se zabývají kriminalisté a v tuto chvíli nemohu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování sdělovat žádné podrobnosti. To, že by v Praze působil nějaký český gang, který by se specializoval na obchod s padělanými vstupenkami, je jen spekulace," uvedla Razímová.

Reklama

Výběr článků

Načítám