Hlavní obsah

Policie: Exekuční správce vymáhal úplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

O desetitisícové úplatky si podle policie řekl exekuční správce, který měl převzít vedení klatovské obchodní společnosti. Statutárnímu zástupci podniku nabídl přístup k účtům společnosti, pokud mu bude měsíčně vyplácet 30 až 50 tisíc korun.

Foto: Jiří Klicpera

Výlov Bohdanečského rybníka začíná

Článek

"Policejní rada ve středu obvinil 32letého muže z Klatov z trestného činu přijímání úplatku," sdělila v sobotu mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Exekuční správce měl dohlížet na klatovskou firmu, neboť neplatila za své zaměstnance zdravotní pojištění. Všeobecná zdravotní pojišťovna Klatovy se proto obrátila na okresní soud a ten rozhodl o exekuci.

Hrozí mu tři roky

Obviněný však místo, aby začal připravovat případný prodej firmy, začal vymáhat úplatky. "V případě vyplacení peněz by statutárnímu zástupci umožnil uvolnění dispozičního práva k bankovním účtům společnosti, nejezdil by do podniku tak často a exekuční řízení by záměrně prodlužoval," popsala Kosinová.

Policie muže stíhá na svobodě, hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám