Hlavní obsah

Policie dostala posudek k napadení číšníka v Praze, případ si přebírá kriminálka

Novinky, zel

Kriminální policie se bude nově věnovat případu z letošního dubna, kdy se skupina Nizozemců dostala do potyčky s pražským číšníkem. Ten skončil v bezvědomí s trojnásobnou zlomeninou lícní kosti. Soud potrestal Nizozemce podmínkou a vyhoštěním, dvěma hlavním aktérům hrozí za těžké ublížení na zdraví deset let.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinci zmlátili číšníka v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vyšetřování případu stále pokračuje a již máme k dispozici znalecký posudek z oboru zdravotnictví. Na základě jeho závěrů si případ převzali do kompetence kriminalisté z prvního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy,“ informoval v pondělí mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Právní kvalifikaci Daněk neupřesnil. Dva hlavní agresoři  bratři Armin a Arash – byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví, policie i právní zástupce napadeného však uváděli, že není vyloučeno překvalifikování činu až na pokus o vraždu. Advokát poškozeného spatřuje nejméně dva kopy za likvidační.

Oba bratři jsou nyní v české vazbě, další tři agresory soud potrestal za výtržnictví a vyhostil je ze země. Sám číšník dříve uvedl, že by pachatelům přál trest co nejvyšší jako odstrašující příklad pro další cizince.

Napadený číšník: Jeden kop navíc a nemusel jsem tady sedětVideo: Novinky

Skupina Nizozemců přijela v dubnu do Prahy na rozlučku se svobodou. Už první večer začali s pitím a v tomto duchu pokračovali i celý druhý den. Když je obsluha restaurace upozornila, že jejich stůl je již rezervovaný, odmítli odejít. Tím začala hádka s personálem.

„Myslel jsem si, že jsou můj bratr s kamarády ohroženi. Cítil jsem alkohol a adrenalin. Už si nevzpomínám, s kým jsem měl fyzický kontakt a kdo se začal bít. Najednou jsem měl černo před očima,” vypověděl podezřelý Nizozemec Armin deníku Algemeen Dagblad.

Foto: Petr Horník, Právo

Eskorta přivádí útočníky z Holandska, kteří napadli číšníka v restauraci k vazebnímu zasedání.

Podle slov svědků uštědřil Nizozemec číšníkovi osm až deset ran a spolu se svými kamarády z místa bitky uprchl. Policie skupinu agresorů zadržela 23. dubna na ruzyňském letišti. K jejich dopadení přispěla i všímavá cestující, která útočníky poznala. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám