Hlavní obsah

Policie dopadla výrostka podezřelého ze surového bití seniora v Ostravě

Ostrava

Policistům se podařilo dopadnout násilníka, který v pondělí u dětského hřiště za nákupním centrem v Ostravě brutálně napadl člena ochranky. Útočník, který část dětství strávil ve výchovných ústavech, má teprve šestnáct let, proto mu vzhledem k právní kvalifikaci hrozí jen poloviční trest.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v pondělí večer poté, co se člen ochranky nákupního centra, který je v seniorském věku, dostal do konfliktu se skupinou teenagerů.

Vše vyvrcholilo útokem, který natáčela jedna z kolemjdoucích dívek. Video se pak dostalo na sociální sítě. Je na něm vidět, jak se útočník rozběhl a ve výskoku kopl muže tak, že upadl na zem. Pak ho ještě kopl do hlavy.

Člen ochranky neutrpěl naštěstí vážnější zranění, je ale ve špatném psychickém stavu.

Policie zná výrostky, kteří zbili u metra dvojici, když odmítla kleknout a prosit

Krimi

Jak uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková, obviněný mladík se k útoku přiznal „Uvedl ale, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, jelikož měl před útokem vypít dvě a půl lahve tvrdého alkoholu,“ dodala mluvčí s tím, že mladík byl od roku 2018 do začátku května letošního roku umístěn ve výchovných ústavech, ze kterých však opakovaně utíkal.

Dětský gang přepadával v Ostravě seniorky. Devadesátiletou ženu těžce zranil

Krimi

Policisté ho také prověřují kvůli napadení a vyhrožování pracovníkům výchovného ústavu, ke kterému mělo dojít v únoru letošního roku. „Policejní komisař podal dnes podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám