Hlavní obsah

Policie dopadla násilníka, který vážně pobodal ženu na benzínce

Právo, pra
Náchod

Policii se deset hodin po činu podařilo dopadnout muže, který má na svědomí nedělní loupežné přepadení čerpadlářky v České Skalici na Náchodsku. Pobodaná a pořezaná žena skončila s vážnými zraněními v nemocnici a podle lékařů setrvává v ohrožení života.

Foto: Policie ČR

Vyšetřovatelé na místě činu

Článek

Lupiče policisté na základě zanechaných stop dopadli v neděli nedlouho před devatenáctou hodinou. „Obviněný muž skončil v policejní cele a vyšetřovatel podá podnět k jeho vzetí do vazby,“ konstatovala policejní mluvčí Ivana Ježková.

Muž si odnesl z pumpy několik tisíc korun. „Cizinec se krátce po zatčení zcela doznal,“ podotkla Ježková.

Vyšetřovatel brutálního lupiče obvinil z pokusu o vraždu s loupežným motivem navíc předem připraveným a promyšleným. Cizinci, jemuž přitížila policií prokázaná příprava brutální loupeže, hrozí až výjimečný trest.

Národnost 22letého muže dlouhodoběji pobývajícího v České republice policie nesdělila. „Nešlo ale o občana sousedního Polska,“ upřesnila Ježková.

Incident se odehrál v neděli před devátou hodinou ráno. Jednašedesátiletou čerpadlářku našel krátce po činu uvnitř benzínky náhodný řidič. Čin se odehrál v jediné benzínové čerpací stanici ve městě ležící na poměrně frekventovaném místě u výpadovky na Náchod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám