Hlavní obsah

Policie dopadla střelce z centra Prahy, zveřejnila video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policistům se v pátek v noci podařilo vypátrat muže, který z pistole vypálil několik ran proti vchodovým dveřím klubu v centru Prahy a zasáhl jiného muže. Střelec se k činu přiznal.

Zadržení střelce z MasnéVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté původně pátrali po muži z větší skupiny, kterého zachytila bezpečnostní kamera s pistolí v ruce. Ukázalo se však, že muž ze záznamu měl pouze plynovou pistoli.

„Během několika málo hodin se kriminalistům podařilo ztotožnit druhého muže, kterého zadrželi. Čtyřiatřicetiletý muž se k činu doznal, avšak kriminalisté stále pátrají po jeho zbrani,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

„Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uvedl Hrdina. Doplnil, že ztotožněna byla celá skupina výtržníků.

Zadržený muž podle policistů předtím nejméně šestkrát vystřelil proti vchodovým dveřím do klubu. „Jeden výstřel zasáhl neznámého muže do nohy. Ostatní střely skončily v okolních objektech,“ informoval v pátek odpoledne o incidentu Hrdina. Později dodal, že postřelený muž byl ještě se střelou v noze rovněž vypátrán a bylo mu zajištěno lékařské vyšetření.

Bezpečnostní kamera zachytila konflikt skupiny mužů, kteří se do sebe pustili před jednou hodinou po půlnoci v noci na pátek před klubem v Masné ulici v Praze. Následovala hromadná rvačka, do které se zapojili i vyhazovači z klubu.

Co bylo příčinou konfliktu, policisté neupřesnili.

Rvačka na Černém Mostě. Jedno dítě skončilo v nemocnici, muž v poutech

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám