Hlavní obsah

Policie chytila vyděrače, po dalších dvou pátrá

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Tři případy vydírání bohatých podnikatelů, kterých se pravděpodobně dopustili stejní pachatelé, vyšetřují bruntálští kriminalisté. Tento týden se jim podařilo zatknout a obvinit prvního ze skupiny cizinců, kteří úterý přepadli a okradli podnikatele z Karlovic na Bruntálsku. Po dalších dvou podezřelých bylo vyhlášeno pátrání.

Foto: Hana Toušková

Rotvajleři jsou vynikající obranáři

Článek

Mluvčí okresního policejního ředitelství Lucie Krašteničová ve čtvrtek řekla, že poslednímu případ se stal před dvěma dny. Trojice cizinců pod záminkou obchodní schůzky vylákala podnikatele v nočních hodinách mimo obec. "Tam ho přepadli a nastoupili do jeho vozidla značky Opel. Přitom ho chytili za krk, drželi ho za ruce a bezdůvodně po něm žádali 300 tisíc korun," uvedla Karašteničová. Když vystrašený muž násilníky ujišťoval, že tolik peněz u sebe nemá, sebrali mu osvědčení o technickém průkazu a odjeli směrem na Bruntál.

Trojlístek asi nepůsobil jen na Bruntálsku

Policie během relativně krátké doby uloupené vozidlo zajistila a jednoho z pachatelů zadržela. Další okolnosti případu zatím odmítá zveřejnit. "Zatím nemůžeme poskytnout více informací, protože by to mohlo zkomplikovat vyšetřovatelům práci," řekla Krašteničová.

Policie má za to, že cizinci se vydírání podnikatelů dopouštěli i na jiných místech na Bruntálsku, a to minimálně ve dvou dalších případech. Informace o podezřelých Abdulovi Ibragimovovi (ročník 1969) a Zelimkhanovi Gadamaurim (1983) přijme kterákoliv policejní služebna nebo linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám