Hlavní obsah

Policejního důstojníka z Prahy podezírají kvůli krádežím v IKEA

– Praha

Mimo službu postavili nadřízení policejního vedoucího důstojníka z oddělení Nové Město v Praze. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) muže prověřuje v souvislosti s krádežemi zboží z obchodního domu IKEA. O případu v úterý informoval server Seznam Zprávy, podle něhož jde o policistu Libora G.

Foto: Mapy.cz

Centrála Generální inspekce bezpečnostních sborů v pražském Břevnově

Článek

Případ se má týkat trestných činů, které se odehrály v obchodním domě zaměřeném na bydlení IKEA, odkud se údajně kradené zboží dostalo do nabídky v internetových bazarech.

Mluvčí GIBS Ivana Ngyuenová Novinkám potvrdila, že inspekce má případ na stole. „Mohu potvrdit, že GIBS se takovým konáním zabývá,“ sdělila s tím, že další podrobnosti ale nelze sdělit.

Podle Seznam Zpráv vedení pražské policie postavilo Libora G. mimo službu, což znamená, že nechodí do práce a bere polovinu platu, a to do úplného vyřešení případu. Serveru to potvrdila mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Šéf vězeňské akademie je mimo službu, vyšetřuje ho inspekce

Krimi

Zatím není zřejmé, jaké jednání ve vztahu k 38letému policistovi inspekce prověřuje, tedy jakou měl v kauze sehrát roli.

Seznam Zprávy uvedly, že policista s hodností nadporučíka slouží ve sboru od roku 2005. Z hlídkování se vypracoval do pozice vedoucího oddělení.

Sám Libor G. serveru nejdřív postavení mimo službu popřel, později po dalších dotazech na prověřování ze strany GIBS kvůli krádežím reagoval slovy, že nic neudělal.

Inspekce loni obvinila výrazně víc vězeňských dozorců

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám