Hlavní obsah

Muž spustil policejní manévry v Prachaticích plastovou pistolí za pasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velké pozdvižení se ve čtvrtek odpoledne postaral muž, který chodil po Prachaticích a za pasem kalhot měl zastrčenou zbraň. Po rychlém policejním zásahu se ukázalo, že jde o dětskou plastovou hračku.

Foto: PČR -Jihočeský kraj

Zajištěná plastová pistole

Článek

„Policisté ve čtvrtek kolem 13. hodiny přijali oznámení od jednoho řidiče, že na přechodu pro chodce v ulici Nebahovská v Prachaticích viděl muže, který měl za pasem kalhot viditelně zastrčenou zbraň,“ popsala situaci mluvčí policie Martina Joklová.

„Krátce nato volal další oznamovatel, že vidí, jak muž stejného popisu míří zbraní na odstavenou prázdnou vlakovou soupravu na vlakovém nádraží v Prachaticích,“ podotkla Joklová.

„Po neznámém muži vyrazila ihned pátrat jak speciální prvosledová hlídka prachatických policistů, tak i městští strážníci, kteří obdrželi obdobné oznámení o totožném muži, který byl se zbraní spatřen v jedné z prodejen v ulici Pod Branou,“ dodala mluvčí.

Agresivní útok na kolemjdoucího v Českých Budějovicích. Násilník chtěl jeho cigarety

Stalo se

Na místo mířily i další policejní hlídky, včetně policistů z okolních obvodních oddělení a psovoda.

Muže se jim podařilo zadržet v parku Parkán, kde ho hlídka strážníků za použití donucovacích prostředků zpacifikovala.

„Skutečně u muže zbraň strčenou na zádech za pasem našli. Ohledáním zbraně zjistili, že se jedná o dětskou plastovou hračku ve tvaru pistole. Osobu ztotožnili, a to jako cizince bez domova, kterého vzápětí eskortovali na obvodní oddělení policie,“ řekla policejní mluvčí.

Muže nyní čeká za přestupek proti občanskému soužití správní řízení.

„Děkujeme veřejnosti, že takhle pohotově reaguje na podezřelá jednání osob v jejich blízkém okolí,“ připomněla Joklová.

„Je třeba si uvědomit, že viditelně nošená zbraň na těle či manipulace s ní může v lidech vyvolat důvodnou obavu o jejich život a zdraví, což je protizákonné, i když se nemusí přímo jednat o zbraň podléhající zákonu o střelných zbraních a střelivu,“ doplnila.

Žena v Prachaticích sjela s autem do požární nádrže, stihla včas vystoupit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám