Hlavní obsah

Policejní inspekce hledá majitele ukradených šperků a hodinek

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) hledá majitele zhruba dvou stovek kradených šperků a hodinek nejméně za statisíce korun. Lup nakradly údajně dvě ženy, kterým podle inspekce pomáhala plánovat krádeže a unikat stíhání pražská policistka. GIBS v úterý zveřejnila na webu snímky kradených věcí. Odhad celkové škody zatím nesdělila.

Foto: Generální inspekce bezpečnostních sborů

Policisté hledají majitele mnoha hodinek a šperků.

Článek

Příslušnice pražské policie podle GIBS telefonicky rezervovala hodiny cvičení ve fitcentrech po celém Česku, hlavně v Praze, Brně a Olomouci. Tam pak její dvě spoluobviněné kradly ze šatních skříní peníze a cennosti. Policistka také pomáhala zlodějkám uniknout trestnímu stíhání, oznámila již dříve inspekce.

Zlodějky spolupracovaly s policistkou podle GIBS nejméně od letošního března, dopadení trojice oznámila inspekce v květnu.

Odhad celkové škody zatím GIBS nechce zveřejnit, protože vyšetřování stále trvá, řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Na zveřejněných fotografiích kradených věcí jsou šperky, módní doplňky – mimo jiné i značky Gucci – a také desítky hodinek známých značek. Jedná se například o hodinky Bulgari, Armani, Michael Kors či Swarovski, jejichž ceny se pohybují v řádu tisíců korun. U hodinek Breitling, které jsou mezi lupem také, ceny začínají na desetitisících a dosahují až statisíců korun.

„Některé ze zajištěných cenností se již podařilo vrátit původním majitelům, u dalších je z důvodu nespolupráce pachatelek obtížné majitele dohledat,” oznámila inspekce. Žádá proto okradené, kteří na snímcích poznají své věci, aby se přihlásili na telefonní číslo operačního střediska GIBS 974 839 734.

Dvě ženy, které mají podle GIBS sérii vyloupení šaten na svědomí, jsou stíhány za krádež a také spoluúčast na zneužití pravomoci úřední osoby. Policistka čelí stíhání za zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám