Hlavní obsah

Policejní honička s celostátně hledaným řidičem porsche skončila na Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští policisté pronásledovali ve čtvrtek večer ujíždějícího řidiče porsche. Muže se jim podařilo násilím zastavit na pražské Letné.

Policejní honička s celostátně hledaným řidičem porsche skončila na LetnéVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Vše začalo v Modřanské ulici, kde se policisté pokusili zastavit k silniční kontrole řidiče osobního vozu. Ten však nedbal jejich výzev, sešlápl plyn a začal ujíždět,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Řidič ujížděl přes Barrandovský most, Zlíchovským tunelem, dále tunelem Mrázovka, Strahovským tunelem i tunelovým komplexem Blanka.

Dojel až na pražskou Letnou, kde ho v ulici Milady Horákové, poblíž křižovatky s ulicí Kamenická, přinutili policisté zastavit násilím.

Úprk řidiče v kradeném autě před policií z Prahy zastavila až po 30 kilometrech nehoda

Krimi

„Hlídka využila policejní rám na svém služebním vozidle, pomocí kterého přinutila řidiče zastavit,“ uvedl Rybanský.

„Následnou lustrací policisté zjistili, že má muž vysloven platný zákaz řízení a že je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, testu na drogy se řidič odmítl podrobit,“ doplnil Rybanský.

Kvůli tomu, že pronásledování skončilo použitím policejního rámu a prakticky vzato nehodou, musel být na Letné zcela zastaven provoz několika tramvajových linek. Okolnosti celé události nadále prověřují policisté.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policejní honička s celostátně hledaným řidičem porsche skončila na Letné

Reklama

Výběr článků

Načítám