Hlavní obsah

Pobodání školačky v Brně: Policie obvinila muže z pokusu o vraždu dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pátek obvinila z pokusu o vraždu dítěte muže, který je podezřelý, že ve středu odpoledne pobodal přímo na rušné ulici v širším centru Brna školačku. Muži v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest.

Zadržení muže podezřelého z pokusu o vraždu dítěteVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muže jsme obvinili a podali jsme podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Vala. Pokud bude státní zástupce souhlasit, o vazbě bude následně rozhodovat Městský soud v Brně.

Policisté vzhledem k množícím se dezinformacím upozornili, že nikdo ze zúčastněných nebyl cizinec.

K útoku došlo ve středu odpoledne na Táborské ulici poblíž Dělnického domu nedaleko hojně využívané zastávky hromadné dopravy. Muž, podle informací Novinek pod vlivem drog, tam nečekaně a zcela bezdůvodně zaútočil nožem na školačku. Tu podle informací Novinek bodl do krku. Dívka napadení přežila, podle všeho nebude mít ani žádné fyzické následky, ovšem otázkou zůstává, jak na tom bude po otřesném zážitku její psychika.

Útočníka přímo na místě zadržel až do příjezdu strážníků statečný svědek. „Na tísňovou linku 156 se nám ozvali kolemjdoucí, že nějaký muž na ulici napadl dítě. Na místo okamžitě vyjely nejbližší hlídky, takřka ve stejnou dobu tam dorazili strážníci pořádkové jednotky a psovodi. Když se strážníci přiblížili k místu, tak tam na podezřelého muže ukazovalo hned několik svědků. Jakmile tento muž uviděl blížící se hlídky, tak udělal proti nim rychlý pohyb, a proto proti němu strážníci okamžitě zasáhli,“ popsal zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Pobodání školačky v Brně policie vyšetřuje jako pokus o vraždu, zadrženému hrozí výjimečný trest

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám